Úszómedence

Biztos vagyok abban, hogy akinek sikerült azt az álmát megvalósítania, hogy saját otthonában, saját úszómedencéjében élvezheti a nyári fürdőzést, az nem rövid távra tervezte ezt az álmát.

A medencék megtervezése, megépítése is kisebb vagyont emészt fel, azonban ha a folyamatos karbantartás elmarad, akkor néhány éven belül a medence használhatatlan lesz. A karbantartási feladatokhoz tartozik a víz ph értékének szinten tartása, az algásodás elleni vegyszerezés, a víz poshadásának megelőzése. Ezek a feladatok heti rendszerességgel igénylik a végrehajtást, de a víz poshadásának megelőzésére napi rendszerességgel kell intézkedni.

Egy másik karbantartási feladat, mely nem a medencében lévő víz tisztaságáról, hanem magának a medencének, és közvetlen környezetének tisztaságáról gondoskodik. Ehhez tud a ProfiKőTisztítás Önnek hathatós segítséget nyújtani.

Miért fontos a kerti medencék feltöltés előtti tisztítása? Több okból is.

Egyrészt ahhoz, hogy minél kevesebb energia, és pénz ráfordítással megőrizzük a medencébe töltött víz tisztaságát, szükség van arra, hogy a medence faláról letakarítsuk a látható koszt, és a szabad szemmel nem látható élősködőket. Ezektől fizikai és kémiai úton is megszabadulhatunk, többnyire a két módszer együttes alkalmazását választják a medence tulajdonosai.

Másrészt a medence, és annak környezetében lévő fa, kő felületek eredeti állapotának megőrzése érdekében szükséges, hogy a felületeken kicsapódott ásványi sók eltávolításra kerüljenek. Ezek az ásványi anyag kicsapódások nehezen távolíthatóak csak el, többnyire fizikai módszerrel (súrolás) próbálkoznak a tisztítással próbálkozók.  Nagyon sokat el tud venni a gyönyörű kerti medence tekintetet vonzó megjelenésből, a sóktól fehér foltos állapot.

Az általam használt gőzös eljárás alkalmas arra, hogy az említett problémákat egy csapásra letudjuk. A gőz a legtermészetesebb fertőtlenítő „szerek” vezére. A biológiailag megsemmisíti az algákat, mohákat, azok megtapadt spóráit, így nagy előnye a súrolásos módszerrel szemben, hogy nincsenek elérhetetlen helyek számára, az „irtás” hatékonysága majdnem 100%-os (Nem tudom, hogyan lehet ilyen hatékonyságot mérni, az viszont biztos, hogy a gőz elbánik minden útjába kerülő szennyeződéssel, ami az úszómedencében, és annak környezetében megtalálható, míg a drótkefés módszer hatékonysága jóval elmarad ettől). A gőz nem koptatja, rongálja felületeket, a súrolásos, vagy a vegyszeres (főleg a savazásos ) eljárásról ez már nem mondható el. A festett felületek (akár kő, akár fa, vagy műanyag) színeinek megóvásával alkalmazható a gőzös technológia, ami szintén nagy előnyt jelent.

A 2019. évi szezonnyitó akció keretén belül 20% kedvezménnyel vállalom minden 20019. május 31-ig megrendelt tisztítás végrehajtását. Hívjon, vagy írjon bizalommal.